Kommunal- och landstingspolitiska sammanställningar

Här kommer sammanställningar över de sakpolitiska beslut medlemsmöten fattat, som har bäring på kommunal- och landstingspolitik.

De senaste medlemsmötena har ju tagit ett stort antal sakpolitiska beslut. Samtidigt har lokala föreningar bildats, som börjat diskutera vilken politik man ska gå fram med i val till kommun och landsting.

För att hjälpa de lokala föreningarna i sitt arbete med kommunala och landstingspolitiska program har vi i ledningen (jo, jag har flyttat från styrelsen till ledningen …) samlat ihop alla de sakpolitiska beslut medlemsmötet tagit som har bäring på kommunal – respektive landstingspolitik. På några ställen har vi tagit bort eller skrivit om så att skrivningarna bara tar med det kommuner/landsting kan påverka. På andra ställen har vi fyllt på med konkretiserande förslag till hur kommunen/landstinget kan påverka saken. Därtill har vi fyllt på med lite inledande och sammanbindande meningar.

De som så önskar kan alltså i stort sett kopiera dokumenten rakt av. Men det är naturligtvis mycket bättre att använda dem som underlag och inspirationskälla: Ta bort det ni inte tycker är angeläget att driva lokalt, lägg till nya saker ni tycker är viktiga, men inte finns med. Utveckla krav ni tycker är för luddiga eller svaga, och justera där ni tycker man borde göra lite annorlunda. Det är ingen katastrof ifall man i en kommun tycker lite annorlunda än majoriteten i partiet i enstaka sakfrågor. (Däremot bör man naturligtvis inte skriva in saker som går på tvärs mot partiets principprogram).

När styrelsen för över ett år sedan bestämde sig för att det var så här vi ville hantera kommunalpolitiken pratade vi om dessa dokument som ”smörgåsbord”, där lokala föreningar plockar det man tycker är aptitligt. (Och tillåter sig ändra och lägga till). Så vänner i lokala föreningar landet över: De kommunal- och landstingspolitiska smörgåsborden är serverade. Smaklig måltid i programarbetet!

Kommunalpolitisk sammanställning  som odt , som pdf
Landstingspolitisk sammanställning  som odt , som pdf

Henrikteckning215

Henrik Brändén sitter numera i partiledningen och bloggar här.

Kommentarer

Ola Andersson skrev

Länkarna till PDf-filerna verkar inte funka.

Man bör även undvika alla tecken i sökvägar som inte är a-z, 0-9, minus och bindestreck. Alla andra tecken, tex åäö / : & % + mellanslag osv kan bli knas för de betyder saker eller kodas om i URL’er.

Så i namn på mappar och namn på filer så skall man alltså undvika åäö. Kanske det är därför länkar till PDF inte funkar?

henrikbranden skrev

Mysko. De funkade utmärkt i min webbläsare. Men tack för rådet. Jag har döpt om nu. Funkar det bättre?

Ola Andersson skrev

Här de fyra länkarna, först ODF, sedan PDF. Länkarna till ODT är till

henrikb2.files.wordpress.com

Länkarna till PDF är till

breddning.piratpartiet.se

Här är hela.
http://henrikb2.files.wordpress.com/2013/03/kommunalpolitisk-sammanstacc88llning-130219.odt
http://henrikb2.files.wordpress.com/2013/03/landstingspolitisk-sammanstacc88llning-130219.odt
http://breddning.piratpartiet.se/files/2013/03/Kommunalpolitisk-sammanställning-130219.pdf
http://breddning.piratpartiet.se/files/2013/03/Landstingspolitisk-sammanställning-130219.pdf

Jag får ”404 — File not found.” på PDF’erna.

Har du verkligen placerat PDF på breddningssiten och ODT i egna bloggen?

Ola Andersson skrev

Att det funkar i din dator är exakt problemet med åäö och internet. I samma OS, så funkar det. Byter man OS, så funkar det inte för åäö är olika i olika OS (Mac, Win, Linux osv). Därför är det illa att ha det på internet.

Henrik Brändén skrev

Hej Ola. Jo, jag förstod att det skapade problem. Därför gjorde jag om allt, och frågade om det nu fungerade bättre. Men det fick jag inget svar på.

Ola Andersson skrev

Nej det funkar inte. Jag ser fortfarande åäö i länkarna och jag ser att länkarna går till två olika servrar? PDF länkarna funkar inte.

morr skrev

Håller med Ola, med tillägget – sluta med PDFer! ;) Lägg ut info som vanliga sidor med eventuellt pdf som alternativ. Jag kan inte öppna de här nu :(

Johan mlg Karlsson skrev

Jag tycker absolut att pdf-er är det bästa som finns! Dom går att spara, redigera och flytta runt på ett sätt som texer på hemsidor inte går att göra.

Dessutom så innehåller redan Firefox en pdf-läsare. Övriga webbläsare kommer snart ta efter. Om man nu av någon anledning inte redan har en på systemet.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>