Aktivera ungdomars kreativitet!

Jag tycker Piratpartiet ska ge förslag om ökat stöd till aktiviteter för ungdomar som inkluderar det mer kreativa och kulturella så som konst, musik, dans, författande och filmskapande.

Idrotten bokstavligen öser pengar över sina barn och ungdomar medan andra aktiviteter ofta organiseras ideellt eller med mycket små medel vilket gör att de lätt kommer i skymundan, vilket är synd då ett rikt kulturliv gynnar länder.

Så mitt förslag är att pumpa in mera pengar hos organisationer som t.ex Studiefrämjandet för att på så vis låta möjligheterna för icke idrottsintresserade också tyckas oändliga.

Bea Nilsson

Kommentarer

Calandrella skrev

Om du är samma Bea Nilsson som skickade in det rasistiska förslaget som sågades mer enat än något annat inlägg på denna blogg: vad har du egentligen för intresse av Piratpartiet, när du så tydligt inte ställer upp på vår gemensamma värdegrund?

Om du inte är samma Bea Nilsson (och för övrigt även om du är samma Bea Nilsson, för en idés giltighet grundar sig ej på dess förespråkares övriga idéer): idén har poänger och jag förstår hur man kan finna grunden i piratpolitiken för det. Men jag är skeptisk till att vi ska ta ställning i massor av frågor som direkt rör fördelning av statens pengar, om de inte är så fundamentala och medborgarrättsliga som t.ex. rättssäkerhet, allmänna val och lika vård för alla (sådant – rättväsendet, valarrangemang och vård – kostar ju också pengar).

Nilas skrev

Du borde kanske vidga dina vyer. Studiefrämjandet är 1 av 10 studieförbund som finns i landet, och de är inriktade på friluftsliv. Det finns många andra studieförbund som har kulturen du skriver om långt mycket högre upp på prioritetslistan.

DjBrirster skrev

Det är inte vi som borde det utan alla dessa
stora elefanter till politiker i toppen men
istället så öser de ut pengar på bevakning ,
avlyssning stiftar lagar åt mediamaffian.

Det gör att det kreativa ibland människor
långsamt dör ut tex musik i rädslan av o bli
stämd för att du har en liknande loop i din
låt som en stor kändis.

Det är där vi har det stora felet
mediamaffian har fått för stor
makt över våra politiker som sitter o moljar
i stolen som ingenting o säger JA JA JA för
varenda förslag som kommer.

Anna Troberg skrev

Hej på er!
Själva grundidén gillar jag, om än inte lösningen med Studiefrämjandet. Det är viktigt att aktivera barn och ungdomars kreativitet. Det är bland dem framtidens kulturskapare finns.

I dag har vi den kommunala musikskolan. På en del platser har man utvidgat detta till att bli en kommunal kulturskola. Det tycker jag borde göras på fler ställen. Det tror jag skulle ge många positiva effekter i framtiden.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kommunal_musikskola

Per "wertigon" Ekström skrev

Jag håller med om grundiden, förslaget behöver dock finslipas ytterligare. Jag tror tyvärr inte det här är ett problem som löser sig bara man skyfflar mer pengar på det; väldigt få problem är sådana.

Här gäller det dock att tänka efter, vad är kultur och vad främjar kultur? Jag fick mig en liten tankeställare när en god bekant till mig berättade om sina tre barn. Han hade haft en konversation med den yngsta och sade så här: ”Din syster spelar saxofon, och din bror spelar fotboll. Så vad vill du spela då?” varpå den femåriga ungen sken upp och sa ”TV-spel!”. Det fick han dock såklart inte, då den förmanande pappan inte ansåg TV-spel som en bra aktivitet att ägna sig åt… Här finns det fortfarande massor att göra i mitt tycke.

Mikael "MMN-o" Nordfeldth skrev

Vi borde snarare sikta på att starta ett eget studieförbund, med inriktning på vetenskap och fortbildning. Istället för dagens i huvudsak pseudovetenskapligt, religiöst och (gentemot andra partier) partipolitiskt orienterade studieförbund

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>