Tack för att ni hjälper till med breddningsarbetet!

När vi drog i gång breddningsbloggen för tre veckor sedan gjorde vi det som något av ett experiment. Vi ville testa om det fungerade att ha någon form av samlingsplats för de sakpolitiska diskussionerna och att där dessutom få trevliga och givande samtal. Jag ska helt ärligt säga att jag kände att vi lade ribban ganska högt.

Därför är det extra roligt att se att vi tillsammans har hoppat över den där ribban utan några som helst problem. De här veckorna har inte bara stimulerat nya och spännande samtal. De har dessutom lockat fram inläggsförfattare och kommentatorer som jag inte haft förmånen att träffa på i andra sammanhang. Det är väldigt roligt att se alla dessa för mig nya namn engagera sig i Piratpartiets framtid.

Jag vill dessutom ge er alla ett stort tack för att ni håller samtalen här på bloggen på en saklig och trevlig nivå, även när mer kontroversiella frågor lyfts fram. Tack!

Det vi gör tillsammans på den här bloggen är viktigt. Vi skapar inte bara Piratpartiets framtida politik. Vi omformar dessutom den traditionella politiska processen helt.

Jag har skrivit fyra blogginlägg om breddningsarbetet på min blogg. Hoppa gärna in och läs dem om ni vill veta mer om hur det vi gör här så småningom ska bli grunden för Piratpartiets nya och bredare sakpolitiska plattform:

Piratpartiets nya principprogram
Varför breddar vi Piratpartiet?
Piratpartiets breddning sker på våra villkor
Så här breddar vi Piratpartiet

Eftersom det är Kristi Himmelfärdshelg den här veckan, så går breddningsbloggen lite på halvfart, men på måndag fortsätter vi att publicera tre inlägg om dagen för att hålla publiceringskön så kort som möjligt.

Trevlig helg!

Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, på min blogg på Nyheter24 och på Twitter, Google+, Facebook och YouTube. Man kan även mejla mig på anna.troberg@piratpartiet.se.

Kommentarer

Calandrella skrev

Anna, det är du och Henrik som ska ha tack!

Piratpartiet har haft massor av kommunikationskanaler, fler än nog ganska många av de som bidragit till denna blogg ens känner till – ja, det var de gamla goda dagarna, år… 2009 ;-). Skype, IRC, fysiska möten, mejling, LIVE!, SMS, Twitter, Facebook, forumet, enskilda piraters bloggar och deras kommentarsfält etc. Denna mångfald har förstås varit jättekul och bra, och öppen så att folk kan använda sina favoritsätt att kommunicera, och mångfalden är värd att bevara, men spretigheten är ett problem när samordningen faktiskt *har* ett värde. Det har den i allra högsta grad i breddningsarbetet, eftersom det bör inkludera så många som möjligt i diskussionerna, och eftersom så många som möjligt bör få ett hum om vad som diskuteras. Forumet (iaf under årsmöten) har tyvärr inte potentialen att bli den där samordnande knuten, det är för svårmanövrerat, plus att de allra flesta medlemmar inte är med under hela årsmöten. Men det gör ju inget, breddningsarbete kan och *bör* pågå året om.

Så såg läget ut i början av detta år. Så får någon, oklart vem, den lysande idéen till denna breddningsblogg, och ni utför den galant! Bloggen är ganska enkel, men detta är ingen nackdel; bättre det än plåttriga grejer som förvirrar. Den är öppen – alla kan bidra på ett mycket enkelt sätt, samt kommentera [så länge man har nätanslutning vilket närmast är en förutsättning i vilket fall för partipåverkan, något vi kanske bör fixa på något sätt för övrigt]. Den är snygg – jag gillar den minimalistiska stilen, med de pirata lila och ljusgrönt, och ganska många bilder som livar upp.

Breddningsbannern fötjänar ett speciellt omnämnande: grundperspektivet och färgerna gör den mycket glädjande och optimistiskt, och maskrosen är ju en perfekt piratsymbol! Den har piratkopieringen (frön sprids för vinden och kopierar sedermera sig själva, närmast av egen vilja), det lite rebelliska fast naturligtvis pacifistiska anslaget (maskrosor bryter som få andra fanerogamer igenom batong- och betongpartiernas försök att hindra växtkraftens frihet, samtidigt som maskrosor aldrig skadat någon fysiskt, tyvärr utöver genom allergi) och den är hoppfull och vittnar om den (politiska) vår som komma skall! Vi kanske borde ta maskrosen som… eh… vänta lite nu… Fasän att Miljöpartiet ska vara före oss om saker!

Så summa summarum är bloggen awesome! You rock!

(Och nu har jag helt uteslutit vad som faktiskt skett på bloggen, det som naturligtvis egentligen är det största av allt: massor av intressanta idéer, trevliga och konstruktiva debatter, tankeväckande förslag och så vidare.)

Calandrella skrev

Anna, det är du och Henrik som ska ha tack!

Piratpartiet har haft massor av kommunikationskanaler, fler än nog ganska många av de som bidragit till denna blogg ens känner till – ja, det var de gamla goda dagarna, år… 2009 ;-). Skype, IRC, fysiska möten, mejling, LIVE!, SMS, Twitter, Facebook, forumet, enskilda piraters bloggar och deras kommentarsfält etc. Denna mångfald har förstås varit jättekul och bra, och öppen så att folk kan använda sina favoritsätt att kommunicera, och mångfalden är värd att bevara, men spretigheten är ett problem när samordningen faktiskt *har* ett värde. Det har den i allra högsta grad i breddningsarbetet, eftersom det bör inkludera så många som möjligt i diskussionerna, och eftersom så många som möjligt bör få ett hum om vad som diskuteras. Forumet (iaf under årsmöten) har tyvärr inte potentialen att bli den där samordnande knuten, det är för svårmanövrerat, plus att de allra flesta medlemmar inte är med under hela årsmöten. Men det gör ju inget, breddningsarbete kan och *bör* pågå året om.

Så såg läget ut i början av detta år. Så får någon, oklart vem, den lysande idéen till denna breddningsblogg, och ni utför den galant! Bloggen är ganska enkel, men detta är ingen nackdel; bättre det än plåttriga grejer som förvirrar. Den är öppen – alla kan bidra på ett mycket enkelt sätt, samt kommentera [så länge man har nätanslutning vilket närmast är en förutsättning i vilket fall för partipåverkan, något vi kanske bör fixa på något sätt för övrigt]. Den är snygg – jag gillar den minimalistiska stilen, med de pirata lila och ljusgrönt, och ganska många bilder som livar upp.

Breddningsbannern fötjänar ett speciellt omnämnande: grundperspektivet och färgerna gör den mycket glädjande och optimistiskt, och maskrosen är ju en perfekt piratsymbol! Den har piratkopieringen (frön sprids för vinden och kopierar sedermera sig själva, närmast av egen vilja), det lite rebelliska fast naturligtvis pacifistiska anslaget (maskrosor bryter som få andra fanerogamer igenom batong- och betongpartiernas försök att hindra växtkraftens frihet, samtidigt som maskrosor aldrig skadat någon fysiskt, tyvärr utöver genom allergi) och den är hoppfull och vittnar om den (politiska) vår som komma skall! Vi kanske borde ta maskrosen som… eh… vänta lite nu… Fasän att Miljöpartiet ska vara före oss om saker!

Så summa summarum är bloggen awesome! You rock!

(Och nu har jag helt uteslutit vad som faktiskt skett på bloggen, det som naturligtvis egentligen är det största av allt: massor av intressanta idéer, trevliga och konstruktiva debatter, tankeväckande förslag och så vidare.)

Anna Troberg skrev

Tack, Calandrella!
Vad roligt att höra. :-)

Jag får sprida berömmet omkring mig. Jag tror att jag fick idén, men den skulle inte ha blivit verklighet utan Henriks arbete och input, Emmas tankearbete, header och banner och Johan Karlssons tekniska hjälp. Och så klart en massa andra som varit med och brainstormat kring det hela. Och så klart alla ni som skriver inlägg och kommenterar! Massor av tack till er alla!

Anna Troberg skrev

Tack, Calandrella!
Vad roligt att höra. :-)

Jag får sprida berömmet omkring mig. Jag tror att jag fick idén, men den skulle inte ha blivit verklighet utan Henriks arbete och input, Emmas tankearbete, header och banner och Johan Karlssons tekniska hjälp. Och så klart en massa andra som varit med och brainstormat kring det hela. Och så klart alla ni som skriver inlägg och kommenterar! Massor av tack till er alla!

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>