EU-politik

EP_Strasbourg_hemicycle_l-gal

EU är ett samarbete mellan de europeiska länderna för att underlätta handel med varor och tjänster, samt fri rörlighet över gränserna.

EU är en effektiv samarbetspartner när det gäller gränsöverskridande frågor kring miljö och brottslighet. EU har en viktig funktion att fylla i dessa områden.

Jag vill att Piratpartiet ska verka för:

  1. Att EU ska arbeta mer med miljöfrågor.
  2. Att Sverige överlåter mer av miljöfrågorna till EU eftersom miljöproblematiken är internationell och därför inte kan lösas på nationell nivå.
  3. Att EU tar ett fastare grepp om internationell brottslighet eftersom den sker över landsgränserna.
  4. Att EU handhar frågor som är av internationell karaktär. I Sverige ska vi decentralisera övriga frågor.
  5. Att Sverige ska få sälja snus inom EU.

Michael Vinterfröjd
Lärarstudent och egenföretagare
klokboken [a] gmail.com

Kommentarer

Robert skrev

stjälv är jag kritisk till att tobak, cigaretter , snus och droger ska få säljas i Sverige. men visst brottsli8gheten är mycket viktig frågan är om alltså eu kostar 33,5 miljarder i år stjälvklart är det bra med att lösa brottslighet absolut men då får vi ju förhoppningsvis betala ännu mer till eu och det är frågan om det är värt det verkligen då. frågan är om vi verkligen fortfarande ska vara medlem i eu också eftersom det kostar så mycket pengar som kan användas tillex att lösa brott i Sverige

Micke Vinterfröjd skrev

Ett medlemskap i EU gör oss mer sammanlänkade med omvärlden och gör att vi lättare kan komma överens om frågor som rör brottslighet och miljö.

Per "wertigon" Ekström skrev

Punkt 1 och 2 jobbar redan PP med indirekt då vi vill se en förstärkning av subsidaritetsprincipen (e.g. frågor skall fattas så nära folket det berör som är praktiskt möjligt; kommun -> län -> stat -> region -> EU)

Anton Nordenfur skrev

Angående 5 har Piratpartiet redan antagit
”Subsidiaritetsprincipen ska råda vid snuslagstiftning, dvs länder där snus är tillåtet ska själva få lagstifta kring snus utan
inblandning av EU.” (2012-höst, B03-Y12)

Det tycker jag är bättre. Länderna borde själva bestämma över tobakförsäljningen.

Micke Vinterfröjd skrev

Den kan man ju debattera om. Jag tycker att det borde råda en fri försäljning av snus.

Micke Vinterfröjd skrev

Som EU har godkänt ska vara fri.

namn skrev

så du vill att PP ska verka för att sverige ska få sälja snus fritt i EU, antar att du menar att du vill att PP ska ta upp detta i EU-parlamentet? (ingen annan lär göra det)

Varför då? Vad är poängen med att låta en eu-majoritet tvinga minoritetsländerna att sälja svenskt snus?

Anders S Lindbäck kopia skrev

EU bör behandla internationella miljöproblem och det gör de redan idag. Så jag ser inte anledning att ändra något för nuvarande.

Tittar man på EU så har de alltid infört slentrianmässiga massiv övervakning av medborgarna som i den värsta diktaturerna – det är inte rätt instans att hantera brott.

När det gäller internationell brottslighet så finns redan Interpol och bör då vara den man i så fall använder sig av för att bekämpa internationell brottslighet.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>